Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sedlo WTB Volt recenze

18. 6. 2022

 

img_20210623_142023.jpgJedno z prvních sedel, co jsem zkusil, bylo toto Volt, na které jsou hodně dobré recenze.

Přečetl jsem snad milion diskuzí, recenzí, prohlédl mraky webů výrobců... Fakt jsem tomu věnoval dost času. Dost jsem přemýšlel i o sedle s dírou, nakonec jsem ho ale nevzal. Uvažoval jsem i o sedle SMP Italia, ovšem ty ceny... Ale třeba mě to k nim ještě někdy dokope.

 

A pak jsem objevil sedla od známé americké značky WTB, která dělá hlavně pláště. Recenze na jejich sedla jsou hodně dobré a co se mi líbilo především, že po republice mají svá zastoupení pro zapůjčení sedel. A jedno je i u nás v Českých Budějovicích. Na webu WTB je i super aplikace, která Vám zvolí vhodné sedlo podle vašich parametrů. Jedna zajímavost, hlavní parametr, který zde uvádíte je obvod zápěstí. Zajímavé, ale funguje to opravdu dobře a i víc lidí se shodlo na tom, že to prostě sedí. A mě vypadlo Volt v šířce Medium (143 mm). Vzdálenost sedacích kostí mám jinak přibližně 110mm. Volt je poměrně známé a i často používané sedlo na kolech z výroby, např. u značky Rock Maschine.

Zašel jsem tedy do prodejny Dajsport, kde právě měly na půjčení sedla WTB naproti vratné záloze 1000Kč. Půjčil jsem si Volt a pro jistotu ještě jedno jiné, se kterým jsem koketoval - Silverado, určené na více sportovní jízdu.

 

img_20210623_180110.jpg

A musím říct, že Volt mi ze začátku velice vyhovoval. Musel jsem nejdříve najít ideální sklon a pak jsem o něm skoro nevěděl. Tvrdost i tloušťka polstrování perfektní, fakt pohodlné. Navíc jezdím většinou bez cyklovložky. Díru má jen částečně. V plastovém skeletu při pohledu zespoda. Nazývají ji Comfort zone.

Pak jsem nasadil ještě i to Silverado a okamžitě jsem cítil, jak mi na něm zadek vůbec nesedí. Bylo to hrozné. Takže bylo jasno.

A za cenu 950Kč za Volt (ližiny tedy běžné ocelové) paráda. Ližiny z běžné oceli.

 

Bohužel po roce ježdění, kdy jsem navíc celkem dost zvýšil četnost a délku vyjížděk mě začalo nepříjemně tlačit v perineální oblasti. Sice je zde žlábek, ale díky tvaru, kdy je sedlo poměrně dost prohnuté, jsem stejně jakoby sjížděl zezadu dolu, kde už mě to právě tlačilo. Jinak co se týče hustoty a míry polstrování, bylo to zatím nejlepší sedlo.

img_20210704_072830.jpg