Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sedlo Ritchey Trail recenze

20. 9. 2022

Tohle byl takový návrat ke slavné značce Ritchey. Říkal jsem, když je model Skyline dejme tomu spíše výkonnostní sedlo, tak jsem se zaměřil i na model Trail, který, jak už název sám napovídá, je spíše do terénu a nabízí větším míru komfortu. A když mi tvarově velice sedlo Skyline, tak by mohl Trail. I recenze jsou kladné, dokonce jedna v novinách Cykloservis (dostupná i na webu) ho dokonce tak vychvaluje, že přímo pozitivy jen oplývá. Udává se zde, že má ideální tvar a nikde nic netlačí. Jasné, tohle je velice subjektivní, ale i tak mě míra tak kladného hodnocení zaujala.

Objednáno z internetu za solidních 1000Kč, váha 330g, rozměry 132x278 mm. CrMo ližiny.

ritchey-sedlo-trail-comp-2018.jpgVšimněte si hodně malé šířky. 

No a moje pocity... Polstrování je přeci jen k vašemu pozadí ohleduplnější než Skyline. Poměrně velká tuhost, ovšem ne tvrdost. Pohodlí opravdu akorát. Ovšem střední část, aspoň v mém případě, velice tlačí do perinea. Vlastně sedíte velkou částí v tomto místě a zde vzniká i nepříjemný tlak. A to již velice brzy. Klidně po 30 min. jízdy. Zde je opravdu znát absence žlábku nebo výřezu. Je to škoda. Mít sedlo žlábek, tak by to byla velice zajímavá volba. Špička sedla velice úzká, ale v pořádku. Krásně se šlapalo. Malá šířka mi překvapivě ani nevadila.

Zpracování opět perfektní, na bocích vyztužený potah proti oděru, uchycení ližin Wectorwing samozřejmostí. Takže to vše na výbornou.

Ale každopádně jsem měl jasno hned, šlo do světa.